I vår så skulle jag vara med i en showproduktion där vi skulle blanda alla möjliga discipliner, alltifrån musik, sång, trolleri och magi, stand-up comedy, jonglörer med mera.

Showen skulle hållas på Scalateatern i Stockholm och det var mycket förberedelser och en massa auditions med trollkarlar, sångare, komiker och andra former av showartister.

Det var så många olika fantastiska talangfulla artister, magiker och andra otroliga akter.

Detta var lätt något av det bästa jag varit med om i auditionväg. Det är väldigt ovanligt att det är så här otroligt bra, nästan lite unikt skulle jag säga. Vi höll repetitionerna på Annexet i Stockholm då Scalateatern var uppbokad för en annan show. Men mot slutet så skulle vi föra över produktionen dit och se till att repa för fullt. Något som behövdes då det var många avancerade och svåra akter som var med.

Men det gick alldeles utmärkt då vi hade vanan från tidigare, vi var så kallade proffs.

Många av de artister och den trollkarl vi bestämde oss för att boka som vi sett på ett företagsevent.

Han var faktiskt helt otrolig med sin akt som innehöll eld och en massa andra otroliga nummer där folk svävade och försvann.

Han var definitivt den bästa magikern jag hade sett. Vilket säger en del då jag inte ens gillar magi. Men detta var amazing.

Först hade vi inte kunnat hitta han men vi visste att han var ifrån Stockholm så vi bestämde oss för att googla trollkarl Stockholm och då dök han upp nästan högst upp.

Efter det så bokade vi han så fort vi kunde.

Efter en massa repetitioner med hela ensemblen så började det närma sig premiär. Hela premiären blev en stor succé. Det blev fantastiska recensioner och stod i alla stora nyhetstidningar i Stockholm och även i rikstäckande media.

Förutom magikern vi hade med så var det stort fokus på den fantastiska luftakrobaten som fick mycket fokus.

Vi hade 40 föreställningar att spela och tankarna samt diskussionerna blev att ta ut denna produktion på en rikstäckande Sverigeturné. Inte att bara köra den i Stockholm på Scalateatern. Efter vi hade diskuterat igenom det med olika produktionsledare så bestämde vi oss för att ta ut showen på en turné. Stora teatrar bokades upp runtom hela Sverige och tankarna gick även på en Skandinavieturné.

Efter hösten så var det dags att ge sig ut, vi besökte över 50 ställen med stora turnéstopp. Showen gick för utsålda hus och recensionerna var lysande.

De skrev att det var en show som aldrig hade gjorts i Sverige innan med stor variation, som exempelvis trollkarlar, komiker, dansare, leddansare, luftakrobater och skådespelare i en och samma show och att det vävdes ihop till en förvånansvärt bra helhet. Vi började redan att planera en hel Skandinavieturné. Det kändes som nästa naturliga steg för att nå ut, även tankar på en världsturné diskuterades. Men vi sa att vi inte får ta oss vatten över huvudet. Först skulle  vi se hur det gick med Skandinavienturnén.

Vi hade planerat in att uppträda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. En inte helt lätt uppgift att planera alltifrån logistik till en massa andra saker som hotellrum, olika venues med mera.

Det var minutiös planering men allt gick bra och turnén blev även den en succé. Vi bestämde oss för att ta ut showen på en världsturné. Men det är en annan historia som vi får återkomma till. Det kommer garanterat göras i ett framtida inlägg.

Share.
Exit mobile version